Ramà

Ramà és un personatge bíblic. Era fill de Cuix i pare de Sabà i Dedan, tal com s'explica al Gènesi [1] i al Primer Llibre de les Cròniques.[2]

En el lament d'Ezequiel per la ruïna de Tir [3] la tribu de Ramà és mencionada, juntament amb la de Sabà, com un poble mercader que proveïa els habitants de Tir de perfums de primera qualitat, or i tota mena de pedres precioses.

El poble de Ramà se situa a la península d'Aràbia, al golf Pèrsic.

Infotaula de personaRamà
Família
Fills Sabà i Dedan
Pare Cuix

Referències

  1. Gn 10:7
  2. 1Cr 1:9
  3. Ez 27:22
Cuix

Cuix (en hebreu כּוּשׁ בן-חָם Kûš ben Hām i en àrab Kux ibn Xam) al capítol desè del llibre Gènesi de la bíblia, és el primogènit de Cam i nét de Noè. Hauria sigut el pare de Nimrod, Sebà, Havilà, Sabtà, Ramà i Sabtecà. Tots els seus descendents s'anomenaren cuixites i habitaren al lloc que la Bíblia anomena país de Cuix.

David

Segons la Bíblia, David (en hebreu, דוד בן-ישי David ben Yishay) va ser el més gran rei d'Israel. Durant el seu regnat la nació jueva va arribar a la seva màxima esplendor. Va ser rei de Judà durant set anys i sis mesos i rei d'Israel durant trenta-tres anys.

Jeroham

Jeroham (en hebreu, ירוחם) és un consell local al Districte del Sud d'Israel. Es troba a la part més septentrional del desert del Nègueb, prop de Dimona.

Jeroham es fundà el 1951, amb el nom de Kefar Jeroham, prop de les restes d'un poblat del segle X aC anomenat Tel Ramà, que es troben a l'oest de la localitat moderna. Ja des del començament obtingué l'estatus de "ciutat a desenvolupar", i havia de servir per a allotjar els treballadors de la indústria dels fosfats, la majoria immigrats de Romania, el nord de l'Àfrica i l'Iraq.

Tot i que la ciutat va gaudir de la promoció governamental i que entre 1990 i el 2002 arribaren dos mil nous immigrants, la ciutat creix molt lentament i és considerada un exemple de la fallida del projecte de poblar el Nègueb. Actualment, la majoria de les "ciutats a desenvolupar" pateixen d'atur, fracàs escolar i alta criminalitat. En aquest cas, però, la fallida i els errors s'atribueixen a l'exalcalde Barukh Elmekies, que governà durant dues legislatures, ja que malgastà els fons públics sense control. D'altra banda, aquest alcalde fou qui donà personalitat a Jeroham: per exemple, és l'única ciutat del Nègueb amb un llac artificial al centre urbà.

Llista de personatges bíblics

El següent article mostra una llista dels personatges amb nom que apareixen en la Torà o Antic Testament.

Samuel (profeta)

A l'Antic Testament de la Bíblia, Samuel —en hebreu שְׁמוּאֵל; en àrab صموئيل, Ṣamūʾīl; en grec Σαμουήλ; en llatí Samuel— fou l'últim jutge d'Israel. Profeta, és venerat com un sant del cristianisme i com un profeta del judaisme i de l'islam.

Saül

Saül (en hebreu שאול בן-קיש Sha'ul ben Qysh) va ser, segons els Llibres de Samuel de la Bíblia, el primer dels reis d'Israel. La seva història apareix en el Primer llibre de Samuel, a partir del capítol 9.

En altres idiomes

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.