Jahaziel

Jahaziel ( en hebreu: יַחֲזִיאֵל Déu veu o Déu mira) és el nom de cinc personatges de la Bíblia. Quatre dels que porten aquest nom no es vinculen amb cap acció independent, sinó que simplement s'esmenten de passada: tres són sacerdots[1] i un altre forma part d'una llista de guerrers.[2] Però un Jahaziel, levita, va lliurar al rei una profecia divina.

El Segon llibre de les Cròniques recull un atac conjunt sobre el Regne de Judà per les nacions de Moab, Ammon i Edom en temps del rei Josafat. El rei va pregar amb gran fe al Senyor i va demanar la seva ajuda davant dels perills de la guerra. Reunit el poble, l'esperit del Senyor va baixar sobre Jahaziel, fill de Benaià, fill de Joel, fill de Matanià, de la tribu de Leví. Llavors Jahaziel va dir: "Escolta Judà i els habitants de Jerusalem i tots els súbdits del rei Josafat: així us diu el Senyor: "No temeu, deixeu de banda aquesta gran multitud d'enemics, ja que la batalla és la batalla de Déu i no la vostra".

L'endemà, Josafat va comandar els seus súbdits, exhortant-los a tenir fe en el Senyor i elogiant Déu. Quan s'acostaven al lloc de batalla, van veure els seus enemics que lluitaven uns contra els altres, i van tornar a Jerusalem amb alegria. Després d'això, el regne de Judà es va mantenir en pau gràcies a la intervenció divina.[3]

Infotaula personatgeJahaziel
The art Bible, comprising the Old and new Testaments - with numerous illustrations (1896) (14782476652)
Tipus ésser humà
Dades
Ocupació profeta

Referències

  1. Primer llibre de les Cròniques 16:6, 23:19, 24:23 i Llibre d'Esdres 8:5
  2. 1 Cròniques, 12:4
  3. 2 Cròniques 20:14-15
Quehat

Segons l'Èxode, capítol sisè, Quehat (en hebreu עברית בן-לֵוִי Qhath ben Lēwî) fou el segon fill de Leví, fill del patriarca Jacob. Era l'avi de Moisès.

Quehat és comptat entre els hebreus que segons la Bíblia van emigrar des de Canaan a Egipte amb la família de Jacob.

Els seus fills, ja nascuts a Egipte, foren:

Amram, pare de Moisès i Aaron

Ishar, pare de:

Xelomit

Corè, pare d'Assir, Elcanà i Abiassaf. Corè es va rebel·lar contra Moisès durant l'Èxode pel desert i Déu el va castigar; va esberlar el terra de la seva tenda i ell i tota la seva família van morir.

Nèfeg

Zicrí

Hebron, pare de:

Jerià, el primogènit

Amarià

Jahaziel

Jecamam

Uziel, pare de:

Micà

Ixià

Mixael

Sitrí

Elsafan, designat príncep dels quehatites pel profeta Moisès a la mort d'Amram (Num. iii. 30). Això va provocar la revelió del seu cosí-germà Corè.Morí a l'edat de cent trenta-tres anys, segons la Bíblia.

Comuns
No jueus
Judaisme
Cristianisme

En altres idiomes

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.