Jaïr

Segons el Llibre dels Jutges, Jaïr fou un jutge bíblic d'Israel.

Segons les Cròniques, el seu pare es deia Segub, fill d'Hesron, i pertanyia a la tribu de Judà. Com la resta de nascuts a Egipte, Segub va morir durant l'Èxode i aleshores Jaïr va quedar com a cap de casa seva. En entrar a la Terra Promesa es va instal·lar a Gilead on va arribar a comptar trenta fills, que cadascun posseïa una vila veïna.

Ja ancià i molt respectat, fou designat Jutge d'Israel. Va estar en el càrrec durant vint-i-dos anys.

Quan va morir fou enterrat a Camon.

Precedit per:
Tolà
Jutge d'Israel
Succeït per:
Jeftè
Infotaula de personaJaïr
Biografia
Naixement Gilead
Activitat
Ocupació Jutge

Vegeu també

Cantó de Caiena-Nord-Oest

El cantó de Caiena-nord-oest és una antiga divisió administrativa situat a la regió d'ultramar de la Guaiana Francesa. Va desaparèixer el 2015.

Hesron

Segons el Gènesi, Hesron (en hebreu חֶצְרוֹן בן-פָּרֶץ Heshrôn ben Péresh) emigrà cap a Egipte juntament amb el patriarca Jacob, el seu avi Judà, el seu pare Fares i les seves respectives famílies.

Els seus fills foren:

Jerahmeel

Aram o Ram

Caleb o CarmíQuan era un ancià, Hesron va unir-se amb una dona de seixanta anys que era filla de Maquir, de la tribu de Manassès, amb qui va engendrar un fill:

Segub, que fou el pare de Jaïr, jutge d'Israel que va arribar a posseir vint-i-tres ciutats al país de Galaad

Jeftè

Segons el Llibre dels Jutges, Jeftè va ser un jutge d'Israel que va alliberar Israel de l'ocupació per part del Regne d'Ammon.

Jutge d'Israel

Un jutge d'Israel era un líder bíblic escollit per dirigir el poble d'Israel entre la conquesta de la Terra Promesa per Josuè i la coronació del primer rei d'Israel, Saül. Aquest jutges no tenien res a veure amb els actuals jutges, eren els líders del poble d'Israel, prenien totes les decisions i tenien els poders executiu i judicial. El legislatiu no el posseïen perquè seguien al peu de la lletra les lleis dictades per Moisès.

Els jutges d'Israel eren figures molt similars als reis de les diferents nacions del Pròxim Orient dels temps bíblics, però els jutges no eren hereditaris ni escollits en una votació. Era l'aclamació del poble i l'acord entre les tribus d'Israel qui nomenava un jutge.

Llista de personatges bíblics

El següent article mostra una llista dels personatges amb nom que apareixen en la Torà o Antic Testament.

Tolà

Segons el Llibre dels Jutges, Tolà (en hebreu תּוֹלָע בֶּן-פואה Tôlā ben Puā) fou un dels jutges bíblics d'Israel.

Només és esmentat a Jutges 10:1-2 on es diu que pertanyia a la tribu d'Issacar i era fill de Puà i nét de Dodó. Vivia a la població de Xamir, dins el territori de la tribu d'Efraïm.

Tolà fou jutge d'Israel després de la mort d'Abimèlec. Va exercir durant vint-i-tres anys fins que va morir.

En altres idiomes

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.