Geshur

Geshur o Gesur o Gessur fou un petit regne a la regió del Golan (Síria) al nord de Gilead, entre el mont Hermon i el llac Tiberíades; era poblat per la tribu beduïna coneguda com a geshurites (gessurites). Probablement ocupaven la zona rocallosa d'Argob, la moderna Lejah, al nord-oest del Bashan, propera al regne d'Aram. La població era cananea però la classe dominant eren els arameus.

El rei David es va casar amb la filla del rei Talmai de Geshur. Aquesta filla fou la mare d'Absalom, que va fugir a Geshur després de la mort del seu germà Amnon, i hi va romandre tres anys. El regne de Geshur ocupava la plana de Lejah, al Hauran. El rei Ammihud, vers el 1000 aC i després Talmai foren clients d'Israel. Va passar a Damasc durant el segle vers el 920 aC

Consell Regional del Golan

El Consell Regional del Golán (en hebreu: מועצה אזורית גולן) (transliterat: Moatza Azorit Golan) és un consell regional que representa a la majoria dels assentaments israelians dels Alts del Golan. El consell està format per 19 moixavs, 10 quibuts, i diversos pobles. La seu del consell es troba en la ciutat de Qatsrin, tanmateix la vila de Qatsrin no forma part del consell regional. El cap del consell és Eli Malka.

Geshurites (del nord)

Geshurites foren un poble beduí de l'est del Jordà a la frontera dels territoris de la tribu de Manasès, al país de Bashan. S'esmenten juntament amb els Maacatites i van conservar els seus territoris enfront dels israelites. Vegeu Geshur

Una altra tribu amb igual nom vivia al sud de Palestina.

Regne d'Ammon

Ammon fou l'estat dels ammonites a l'est del Jordà. Tenien a l'oest el Gilead, al sud Moab i al nord probablement el regne de Geshur. A l'est hi havia el desert amb els kedarites i altres tribus nòmades.

El Deuteronomi diu que en aquest país vivien abans els zuzim o zamzummim.

La capital fou Rabbah o Rabbath Ammon (grec Rabbathammana) que Ptolemeu Filadelf va canviar a Filadèlfia que va convertir en ciutat important. Va donar nom a Amman.

Sub-districte del Golan

El Sub-Districte dels Alts del Golan (en hebreu: נפת רמת הגולן) forma part del Districte del Nord d'Israel. El sub-districte s'estén sobre els Alts del Golan, en l'àrea que va ser ocupada per les forces armades israelianes després de la Guerra dels Sis Dies el 1967. El territori del Golan va ser transferit a la sobirania isreliana després de la promulgació de la llei dels Alts del Golan per part del parlament israelià el 1981. L'assentament humà més gran en la regió dels Alts del Golan és el poble drus de Majdal Shams, que es troba al peu del Mont Hermon, en el Districte del Nord. La regió té 1.154 quilòmetres quadrats. El subdistricte té una densitat de població de 36 habitants per quilòmetre quadrat, i la seva població inclou a ciutadans àrabs, jueus i drusos. El 1982, el parlament israelià va aprovar la Llei dels Alts del Golan, i va declarar que la legislació israeliana també s'havia d'aplicar en els Alts del Golan. El sub-districte té 36 localitats, de les quals 32 són localitats jueves i 4 són localitats druses.

Zelotes (aranya)

Zelotes és un gènere d'aranyes araneomorfes de la família dels gnafòsids (Gnaphosidae). Fou descrita per primera vegada l'any 1848 per Johannes von Nepomuk Franz Xaver Gistel.És un gènere cosmopolita. Les espècies d'aquest gènere es troben arreu del món, en tots els continents excepte als pols.

En altres idiomes

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.