Elifaz

En el Gènesi, capítol trenta-sis, Elifaz (en hebreu אֱלִיפָז בן-עֵשָׂו Ĕlîphaz ben Ēśāw) és el fill d'Esaú amb la dona hitita Adà, filla d'Elcon. Va succeir el seu pare com a rei dels edomites.

Segons la tradició jueva, quan Jacob va fugir de casa del seu pare Isaac, Esaú va enviar Elifaz a perseguir i matar el seu oncle. Quan el va atrapar, Jacob va donar-li totes les seves pertinences a canvi de la vida. Elifaz va acceptar els presents i va deixar viure el seu oncle.

Després de la mort del seu avi Isaac, va emigrar amb el seu pare cap a les terres de Seir. Allà Elifaz tingué els seus fills:

De la seva concubina Timnà, en nasqué:

Infotaula de personaElifaz
Família
Fills Teman, Omar, Sefó, Gatam, Quenaz, Amalec i Timnà
Pare Esaú
Adà

Adà és el nom dels següents personatges:

En el Gènesi, apareixen dues dones anomenades Adà (en hebreu עָדָה Ādāh):

Adà, primera muller de Lèmec amb qui engendrà Jabal i Jubal.

Adà, també fou una hitita, filla d'Elcon, amb qui es casà Esaú i tingueren el seu fill Elifaz, rei d'Edom.

Edom

Edom (hebreu אֱדוֹם) o Idumea (grec antic Ἰδουμαία, llatí Idūmaea) fou una regió de Judea, situada al sud d'Hebron i fins a la mar Morta a l'est. Va formar el regne d'Edom des d'aproximadament el segle XI aC fins al segle III aC. Edom fou anomenat Udumi o Udumu pels assiris. Eusebi i Sant Jeroni donen a les muntanyes el nom de Mont Seir i el suposen el lloc on va viure Esaú i els seus descendents.

Esaú

En el Gènesi, Esaú o Edom (en hebreu: עֵשָׂו בן-יִצְחָק Ēśāw ben Yishāq) era el fill d'Isaac i Rebeca. El primer que va néixer amb la bessonada i germà de Jacob.

Llibre de Job

El Llibre de Job és un dels llibres sapiencials de l'Antic Testament i explica la història de Job (en àrab Ayyub) i com va superar les proves que li va imposar Déu.

Llista de personatges bíblics

El següent article mostra una llista dels personatges amb nom que apareixen en la Torà o Antic Testament.

Oxyopes

Oxyopes és un gènere d'aranyes araneomorfes de la família dels oxiòpids (Oxyopidae). Fou descrit per primera vegada l'any 1804 per Pierre André Latreille. Té una distribució per tot el món amb més de 300 espècies.Com altres oxiòpids, són fàcilment reconeixibles pels sis ulls més grans arranjats hexagonalment sobre el cefalotòrax, amb el altres dos ulls més petits davant. També es caracteritzen per per les llargues espines a les potes. Són depredadors que ataquen en emboscada i fent servir la vista de manera activa. Encara que produeixen seda, no construeixen teranyines per capturar les preses.El nom genèric ve del grec antic ὀξύς (oxús, "agut") i ὤψ (ṓps, "ull"), i fa referència a la bona vista que tenen.

Regió d'Elot

Regió d'Elot és un consell regional del districte del Sud d'Israel.

El municipi de la regió d'Elot agrupa els següents nuclis de població:

Kibbutz: Elifaz (אליפז), Elot (אילות), Gerofit (גרופית), Lotan (לוטן), Ne'ot Smadar (נאות סמדר), Newe Harif (נווה חריף), Qetura (קטורה), Samar (סמר), Shittim (שיטים), Ya'alon (יעלון), Yahel (יהל) i Yotvata (יטבתה).

Altres assentaments comunitaris: Be'er Ora (באר אורה), Mahane Yokheved (מחנה יוכבד) i Shaharut (שחרות).

Wadi Araba

Wadi Araba (també Arabah (hebreu: הָעֲרָבָה, HāʻĂrāḇā; àrab وادي عربة, Wādī ʻAraba) és una vall que perllonga al sud la falla del riu Jordà i de la qual fa part la mar Morta. Va des de la mar Morta al golf d'Akaba o d'Eilat i constitueix la frontera entre Jordània i Israel. La seva longitud és de 166 km (fins a la costa sud de la mar Morta). L'amplada mitjana és entre 5 i 8 km.

És una terra molt àrida, que té una altura màxima de 230 metres però a la part propera a la mar Morta baixa 417 metres per sota el nivell de la mar, i és el punt més baix de la terra. Hi ha molt poques poblacions al costat israelià i no n'hi cap al costat jordà. L'assentament més antic és el kibbutz Yotvata, fundat el 1957. Yotvata fou una ciutat del Wadi Araba esmentada a la Bíblia.

A l'Antic Testament el Wadi Araba designava a la vall del Jordà. La regió pròpia del Wadi Araba estava més poblada que modernament perquè hi havia mines de coure i hematites; el rei Salomó va explotar algunes mines en aquesta zona. Fou habitat pels edomites i a l'est hi havia els nabateus. En aquesta zona, al costat israelita hi ha el Parc de la Vall de Timna amb gravats prehistòrics a la roca al costat de les antigues explotacions mineres (coure); una forma natural és coneguda com a Pilars del rei Salomó. Al costat jordà hi ha el Wadi Rum on es va filmar part de la pel·lícula "Lawrence d'Aràbia".

L'itinerari de l'Èxode passava pel Wadi Araba. La zona fou poblada vers el 1900 aC

Aquí es va signar el tractat de pau entre Israel i Jordània el 26 d'octubre de 1994.

Comuns
No jueus
Judaisme
Cristianisme

En altres idiomes

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.