Abigail

Abigail (Hebreu: אֲבִיגָיִל, Avigáyil ʾĂḇîḡáyil o ʾĂḇîḡāyil) és un personatge bíblic. El seu nom significa el pare bota de goig o font d'alegria. És un personatge femení que apareix en narratives bíbliques dels llibres de Samuel, i reflectit en els llibres de Cròniques. El nom Abigai[1] hi apareix una vegada, i l'extensa majoria d'erudits creu que és un nom alternatiu d'Abigail. Hi ha dos individus que pareixen anomenar-se Abigail:

 • És una calebita, dona de Nabal[2] amb qui vivia en la ciutat de Maon, junt amb el desert de Faran, prop d'Hebron, que va ser una esposa de David després de la mort sobtada de Nabal. Va ser la mare d'un dels fills de David, anomenat en el llibre de Cròniques com a Daniel,[3] en el text masorètic dels llibres de Samuel com Quilab,[1] i en el text del Setanté dels llibres de Samuel com Daluyah.[4]
 • La mare d'Amassà. En la versió del llibre de Cròniques, i del Setanté dels llibres de Samuel, identifiquen el pare d'Abigail com Jessè,[5][6] i ella per tant seria una germana de David, però en el text masorètic dels llibres de Samuel anomenen son pare Nahaix;[7] els erudits pensen que Nahaix és un error tipogràfic, basat en l'aspecte dels dos versos coneguts més avant. En el llibre de Cròniques, identifiquen el pare d'Amassà com Jèter l'Ismaelita,[8] però en els llibres de Samuel, identifiquen el pare d'Amassà com Itrà l'Israelita;[7] els erudits pensen que l'últim cas és el més probable.

És possible que ambdues dones anomenades Abigail siguen diversos rols de la mateixa dona, perquè els erudits dels textos miren el que es descriu en els llibres dels Cròniques que deriven dels llibres de Samuel, i les referències a Abigail com una germana de David ocorren només en els passatge que els erudits textuals dels textos atribueixen a la història de la cort de David,[9] un document que no menciona Abigail com una de les esposes de David.[10]

Infotaula de personaAbigail
Família

Referències

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Abigail Modifica l'enllaç a Wikidata
 1. 1,0 1,1 2 Samuel 3:3
 2. 1 Samuel 25
 3. 1 Cròniques 3:1
 4. 2 Samuel 3:3, LXX
 5. 1 Cròniques 2:13-16
 6. 2 Samuel 17:25, LXX
 7. 7,0 7,1 2 Samuel 17:25
 8. 1 Cròniques 2:17
 9. Enciclopèdia Jueva, Llibres de Samuel
 10. Enciclopèdia Jueva

Bank of the West Classic 2017

El Torneig de Stanford 2017, oficialment conegut com a Bank of the West Classic 2017, és un esdeveniment de tennis femení sobre pista dura que pertany als Premier Tournaments de la WTA. La 45a edició del torneig es va celebrar entre el 31 de juliol i l'1 d'agost de 2017 al Taube Tennis Center de Stanford, Califòrnia, Estats Units.

La tennista local CoCo Vandeweghe va disputar les dues finals del torneig però només es va poder imposar en la de dobles.

David

Segons la Bíblia, David (en hebreu, דוד בן-ישי David ben Yishay) va ser el més gran rei d'Israel. Durant el seu regnat la nació jueva va arribar a la seva màxima esplendor. Va ser rei de Judà durant set anys i sis mesos i rei d'Israel durant trenta-tres anys.

Generali Ladies Linz 2015

El Torneig de Linz 2015, oficialment conegut com a Generali Ladies Linz 2015, és un esdeveniment de tennis femení sobre pista dura que pertany als International Tournaments de la WTA. La 29a edició del torneig es va celebrar entre el 10 i el 18 d'octubre de 2015 a l'Intersport Arena de Linz, Àustria.

Hansol Korea Open 2009

El Torneig de Seül 2009, també conegut com a Hansol Korea Open 2009, és un esdeveniment de tennis femení sobre pista dura que pertany als International tournaments de la WTA. La 6a edició del torneig es va celebrar entre el 21 i el 27 de setembre de 2009 al Seoul Olympic Park Tennis Center de Seül, Corea del Sud.

Jessè

Segons la Bíblia, Jessè (en hebreu, ישי בן-עובד Yishay ben Oved) fou el fill d'Obed i el pare del Rei David.

Jessè era un home de la tribu de Judà que vivia a Betlem amb els seus deu fills, vuit nois i dues noies:

Eliab, el primogènit. Va anar a la guerra amb el rei Saül. La seva filla Abihail tingué un fill amb el Rei David.

Abinadab. Va anar a la guerra amb el rei Saül

Ximà. Va anar a la guerra amb el rei Saül

Netanel

Radai

Óssem

Rei David, el fill petit i futur rei d'Israel

Seruià, la germana gran. Mare d'Abisai, Joab i Assahel

Abigail, qui es casà amb un ismaelita anomenat Jèter i infantà AmassàUn dia va rebre la visita del profeta Samuel qui volia conèixer els seus fills. Després de conèixer-los a tots, va ungir el fill més petit de Jessè, David.Poc després, un missatger del rei d'Israel Saül va arribar a casa seva i es va endur el jove David cap a la Cort reial, ja que el monarca se n'havia assabentat que el benjamí de Jessè tocava molt bé la lira.

Al cap d'un temps, Jessè va ordenar al seu fill petit David que anés al camp de batalla a veure com estaven els seus tres germans més grans. Uns dies més tard, van arribar notícies a Betlem que David havia mort el gegant filisteu Goliat i que havia entrat a la guàrdia personal de Saül.

Temps després va anar a veure el seu fill a la cova d'Adul·lam, on s'havia refugiat del rei d'Israel Saül, que volia matar-lo per enveja.

Juan Sebastián Cabal

Juan Sebastián Cabal (Cali, 25 d'abril de 1986) és un tennista professional colombià. La seva millor posició història al rànking de dobles de l'ATP és el número 10. El 2017 va guanyar l'Open d'Austràlia en la caregoria de dobles mixtos, formant parella amb la tennista estatunidenca Abigail Spears.

KDB Korea Open 2012

El Torneig de Seül 2012, oficialment conegut com a KDB Korea Open 2012, és un esdeveniment de tennis femení sobre pista dura que pertany als International tournaments de la WTA. La 9a edició del torneig es va celebrar entre el 17 i el 23 de setembre de 2012 al Seoul Olympic Park Stadium de Seül, Corea del Sud.

Nabal (Händel)

Nabal és un oratori pastitx compilat a partir dobres de Händel el 1764 per John Christopher Smith. No té cap número de catàleg de les obres de Händel. Fou estrenat el 16 de març de 1764 a Covent Garden, a Londres.

Els recitatius són probablement obra de Smith, mentre les àries són en gran part manllevades de les òperes, oratoris, anthems i cantates de Händel. John Christopher Smith, era fill del copista principal de Händel. De jove, als dotze anys, va rebre classes de clavecí del mateix Händel. El 1750, Smith va ajudar el compositor ja malalt en les representacions dels seus oratoris i va ser ell mateix un músic valorat, sent organista i director principal del Hospital Foundling.

Nature Valley Open 2018

El Torneig de Nottingham 2018, oficialment conegut com a Nature Valley Open 2018 és una competició tennística disputada sobre gespa que pertany als International Tournaments de la WTA. La vuitena edició del torneig es va celebrar entre el 9 i el 17 de juny de 2018 al Nottingham Tennis Centre de Nottingham, Regne Unit.

Open d'Austràlia 2017

L'Open d'Austràlia 2017, conegut oficialment com a Australian Open 2017, és un esdeveniment de tennis disputat sobre pista dura que pertany a la categoria de Grand Slam. La 105a edició del torneig es celebrarà entre el 16 i el 29 de gener de 2017 al Melbourne Park de Melbourne, Austràlia.

Open d'Austràlia 2018 − Dobles mixts

La parella formada per la canadenca Gabriela Dabrowski i el croat Mate Pavić van guanyar el primer Grand Slam conjuntament, tot i que ambdós ja n'havien guanyat un altre anteriorment amb altres companys. Pel que fa a Pavić, va aconseguir el doblet de dobles, ja que el dia abans s'havia imposat en la final de dobles masculins. La seva contrincant Tímea Babos, que feia parella amb Rohan Bopanna, també optava al doblet, ja que havia guanyat la final de dobles femenins.

Open d'Austràlia 2019 − Dobles mixts

La parella formada per la canadenca Gabriela Dabrowski i el croat Mate Pavić eren els defensors del títol però van caure en quarts de final.

La parella formada per la txeca Barbora Krejčíková i l'estatunidenc Rajeev Ram van guanyar el primer títol de Grand Slam en dobles mixts, tot i que Krejčíková ja n'havia guanyat dos en dobles femenins.

Qatar Total Open 2017

El Torneig de Doha 2017, també anomenat Qatar Total Open 2017, és un esdeveniment tennístic disputat sobre pista dura que pertany als Premier Tournaments de la WTA. La quinzena edició es va celebrar entre l'11 i el 18 de febrer del 2017, al International Tennis and Squash Complex de Doha, Qatar.

La tennista txeca Karolína Plísková va guanyar el segon títol de la temporada.

Toray Pan Pacific Open 2012

El Torneig del Pacífic 2012, oficialment conegut com a Toray Pan Pacific Open 2012, és un esdeveniment de tennis femení sobre pista dura que pertany als Premier tournaments de la WTA. La 29a edició del torneig es va celebrar entre el 23 i el 29 de setembre de 2012 a l'Ariake Coliseum de Tòquio, Japó.

La tennista russa Nàdia Petrova va guanyar el segon títol individual de la temporada i el més important de la seva carrera.

WTA Tour 2012

El Sony Ericsson WTA Tour 2012 és el circuit de tennis professional femení de l'any 2012 organitzat per la WTA. La temporada inclou un total de 57 torneigs dividits en Grand Slams (organitzats per la ITF), torneigs WTA Premier, torneigs WTA International, el Commonwealth Bank Tournament of Champions i el Sony Ericsson Championships. Els torneigs es disputen entre el 2 de gener i el 4 de novembre de 2012.

WTA Tour 2013

El Sony Ericsson WTA Tour 2013 és el circuit de tennis professional femení de l'any 2013 organitzat per la WTA. La temporada inclou un total de 57 torneigs dividits en Grand Slams (organitzats per la ITF), torneigs WTA Premier, torneigs WTA International, el Commonwealth Bank Tournament of Champions i el Sony Ericsson Championships. Els torneigs es disputen entre el 31 de desembre de 2012 i el 3 de novembre de 2013.

WTA Tour 2014

El WTA Tour 2014 és el circuit de tennis professional femení de l'any 2014 organitzat per la WTA. La temporada inclou un total de 57 torneigs dividits en Grand Slams (organitzats per la ITF), torneigs WTA Premier, torneigs WTA International, el Commonwealth Bank Tournament of Champions i el Sony Ericsson Championships. Els torneigs es disputen entre el 30 de desembre de 2013 i el 2 de novembre de 2014.

WTA Tour 2015

El WTA Tour 2015 és el circuit de tennis professional femení de l'any 2015 organitzat per la WTA. La temporada inclou un total de 59 torneigs dividits en Grand Slams (organitzats per la ITF), torneigs WTA Premier, torneigs WTA International, el WTA Elite Trophy i el WTA Finals. Els torneigs es disputen entre el 5 de gener i el 8 de novembre de 2015.

Western

El western és bàsicament un gènere cinematogràfic, tot i que s'origina com un gènere literari, l'acció del qual se situa al Far West, principalment durant la segona meitat del segle XIX. Aparegut des dels primers anys del cinema mut, és un gènere essencialment clàssic, vinculat sobretot a la indústria cinematogràfica de Hollywood.

No hi ha cap altre país que hagi sabut popularitzar millor a través de l'art els fets i els protagonistes de l'expansió de la seva frontera com ho han fet els Estats Units amb el western. El gènere western ha sabut mostrar les tensions entre l'individu i la comunitat; entre ramaders i agricultors; entre els indis, els colons i els militars (coneguts en el mitjà com "pells roges", "cares pàlides" i "casaques blaves", respectivament); entre l'oest rural i l'est urbà i industrial. Encara que no totes eren de bona qualitat, aquestes produccions han captivat l'atenció del públic, especialment entre els anys 30 i els 60 del segle XX. Herois i malfactors del Far West han estat elevats a nivells de llegenda als Estats Units i a tot el món, i també són remarcables les produccions pròpies, tant en literatura com en cinematografia, de diversos països, com França, Itàlia, Espanya, Mèxic i el Regne Unit.

Comuns
No jueus
Judaisme
Cristianisme

En altres idiomes

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.