Filozofski fakultet u Sarajevu

Filozofski fakultet u Sarajevu je visokoobrazovna institucija sa sjedištem u Sarajevu, članica Univerziteta u Sarajevu. Ovaj fakultet je osnovan 1950. godine i među najstarijim je visokoobrazovnim institucijama u Bosni i Hercegovini. Faklutet danas ima 13 odsjeka i dvije katedre i to slijedeće:

Do danas je Filozofski fakultet upisalo 44.674 studenta, dodiplomski studij je završilo 12.126 studenata[1][2]. Filozofski fakultet u Sarajavu do danas ima 357 magistara te 278 doktora nauka[1].

Ovaj fakultet trenutno zapošljava 187 nastavnika, asistenata i saradnika u stalnom radnom odnosu, kao i oko 24 saradnika u dopunskom radnom odnosu.

Na čelu Filozofskog fakulteta u Sarajevu nalazi se Dekan. U funkciji dekana u dosadašnjoj historiji ove institucije bio je veći broj djelatnika ovog Fakulteta. Među članovima užeg rukovodstva na Fakultetu su Prodekan za nastavno-naučna pitanja, Prodekan za finansije i Prodekan za naučna pitanja i međunarodnu saradnju. Aktualni dekan Filozofskog fakulteta u Sarajevu je prof. dr Salih Fočo.

Također pogledajte

Vanjski linkovi

Reference

  1. ^ a b http://www.ff.unsa.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=11&Itemid=20 Greška kod citiranja: Invalid <ref> tag; name "ff" defined multiple times with different content
  2. ^ Pedeset pet godina Filozofskog fakulteta Sarajevo
Historija Sarajeva
Općine i naselja
Građevine
Bogomolje
Kultura
Galerije i muzeji
Obrazovanje
Sport
Transport
Događaji
Nagrade i priznanja
Fakulteti i akademije
Ostale članice

Drugi jezici

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.