Лондонски клуб

Лондонски клуб е неформална организация на частни (недържавни) кредитори на държавно ниво, подобна на Парижкия клуб. Първата среща на Лондонския клуб е през 1976 по повод проблемите с държавния дълг на Заир.

Освен това Лондонският клуб урежда разплащанията от страните към търговските банки.[1]

Например реструктурираният дълг на Русия към Лондонския клуб към 2009 г. възлиза на 21,2 милиарда долара, наследен от съветската ера.[2]

Вижте също

Източници

  1. Sloman J. (2006), Economics (6th edition). Harlow, FT/Prentice Hall. ISBN 0-273-70512-1
  2. Russia's total external debt
Ашли Коул

Ашли Коул (на английски: Ashley Cole) е известен английски футболист, играещ като ляв бек. Той е бивш футболист на английските ФК Арсенал и ФК Челси, както и английския национален отбор. Известен е със своята бързина и честите включвания в атаките на своя отбор.

Елой

„Елой“ (на немски: Eloy) е прогресив рок група от Германия.

Името на групата е повлияно от научно-фантастичния роман „Машината на времето“ на Хърбърт Уелс, където Елои е името на популация на хората в по-далечното бъдеще.

Шон Райт-Филипс

Шон Райт-Филипс (на английски: Shaun Wright-Phillips) е известен английски футболист, който се състезава за Манчестър Сити и английския национален отбор. Той има ямайски и гренадски корени. Райт-Филипс е заварен син на известния играчИън Райт и има полубрат — Брадли Райт-Филипс. Роден е и израства в столицата Лондон. Започва своята футболна кариера в Манчестър Сити, а през лятото на 2005 година преминава в отбора на Челси.През 2008 той отново се връща в Манчестър Сити.

На други езици

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.